Verhoogde schoenzolen

Verhoogde schoenzolen zijn er in alle soorten en maten. Op deze pagina zullen we ze allemaal toelichten.

Soorten

Allereerst heb je diverse soorten verhoogde schoenzolen.

Medisch verhoogde schoenzolen

Om mee te beginnen zijn verhoogde schoenzolen en dan met name die met een lichte verhoging op een uitgemeten plek bekend uit de medische orthopedie.

Gezien het feit dat een mens vrijwel zijn gehele leven loopt en hiermee op zijn voeten staat zijn zolen erg belangrijk geworden. Daarbij begint de juiste houding simpelweg onderaan bij de voeten. Goede zolen zorgen dat ook voor een juiste afloop van de voeten bij het stappen, voorkomen slijtage aan gewrichten en brengen meer balans.

 

Verhoogde schoenzolen voor meer lengte

Verhoogde schoenzolen kunnen ook een uitkomst bieden voor simpelweg meer lengte. Ze zijn een goede vervanger van verhoogde schoenen tevens betaalbaar en onzichtbaar voor de buitenwereld.

Daarbij dient met wel in het achterhoofd te houden dat verhoogde schoenzolen met een te hoge verhoging niet meer comfortabel zijn en zelfs slecht voor je voeten. Schoenen zijn natuurlijk ook vanuit een bepaald oogpunt van de voeten ontworpen. Wij denken dat 4 tot 5 cm het maximale is.
Let er wel op dat zolen zich over de gehele lengte bevinden van de schoen. Anders schuiven de zolen gemakkelijk weg.

 

Sportieve verhoogde schoenzolen

Naast dat verhoogde schoenzolen een medische of simpelweg uiterlijke verbetering kunnen bieden worden ze ook vaak in de sport gebruikt. Veel duursporters zoals hardlopers menen profijt te hebben aan een lichte verhoging bij de hak met het hardlopen. Daarbij kunnen goede schoenzolen demping bieden bij harde schokken.

Naast diverse duursporters geven ook veel krachtsporters hun voorkeur aan verhoogde schoenzolen. Bij veel krachtoefeningen meent men meer stabiliteit te ondervinden als er gebruikt wordt gemaakt van een lichte verhoging onder de hak van de voet.

 

 

Waar op te letten bij verhoogde schoenzolen

Waar op te letten ?! De eerste soort namelijk de “Medisch verhoogde schoenzolen” zijn echt alleen verkrijgbaar via een ziekenhuis of uiteraard een orthopeed. Hier kunnen wij geen beoordelingen over geven en het resultaat en bevinding hangt af van de specifiek geproduceerde zool, kundigheid van de orthopeed en uiteraard de klacht zelf.

Echter van de andere 2 soorten verhoogde schoenzolen (voor simpelweg meer lengte + sportiviteit) zijn er genoeg verschillende merken en types op de markt te vinden. Waar vooral veel onderscheid in wordt gemaakt is de kwaliteit, pasbaarheid en comfort. Zoals we al eerder aangaven zijn verhoogde schoenzolen met meer dan 4 tot 5 cm verhoging in schoenen die niet op deze hoogte berekent zijn simpelweg zonde van het geld. Ook bestaan er veel verhoogde schoenzolen die te zacht of te hard zijn om als prettig te ervaren.

Ook moet men rekening houden met de orginele schoenmaat. Er worden verhoogde schoenzolen aangeboden die geschikt zouden zijn voor schoenmaat 35 tot 45+ en zouden hiermee voor zowel vrouwen als mannen geschikt zijn (uni-sex). De lengte is dan nader te bepalen met een schaar alleen kom je al snel in de problemen aan de achterkant van de zool waar je hiel zit. Iemand met maat 35 heeft een stuk smallere ondersteuning nodig bij de hiel dan iemand met een schoenmaat van 45+.
verbeeld verhoogde schoenzolen

Wat zijn nou de best verhoogde schoenzolen?!

Ons advies betreft de best verhoogde schoenzolen?! Tijdens onze zoektocht naar verhoogde schoenzolen werden we verrast door het bedrijf genaamd Lifterz.nl. Allereerst bleken de Lifterz leverbaar in zowel een man als vrouw uitvoering dat het probleem van een slechte ondersteuning (te breed of te dun) bij de hiel direct oploste.

Daarbij zijn de Lifterz voor bijzondere situaties ook aan de voorkant voorzien van kniplijnen. Verder bevatten ze een luchtraam (air cushion) dat zorgt voor demping met schokken zoals een sportschoen zoals een Nike Air Max dat ook zo doen. Echter zijn ze totaal niet slap en prima dagelijks te dragen. “Last but not least” de Lifterz zijn 2-delig. De totale verhoging is 5 cm maar er kan ook gekozen worden om slechts de 3cm verhoging te gebruiken. In bijvoorbeeld lage sneakers.

 

 

 

verbeeld verhoogde schoenzolen